Herm Snel, vriend

In oktober jl. maakte ik deze tekeningen van en voor onze vrienden, Marga en Herm. Wij kennen hen al bijna 40 jaar. Marga was mijn collega op het Vormingscentrum De Kuil in Harderwijk. Via haar leerden wij ook haar man Herm kennen. Vanaf dat moment zijn bevriend geraakt en gebleven, en hebben wij veel bijzondere dingen samen meegemaakt en beleefd.

Deze portretten van Herm en Marga maakte ik aan de hand van een foto gemaakt door een bevriend keramist van hen tijdens een bezoek aan haar atelier in Amsterdam. De manier waarop zij door de camera zijn vastgelegd, vond ik een geschikt uitgangspunt voor mijn tekeningen. Hun jassen en dassen nog aan en om, omdat ze net van buiten kwamen, met hun open en spontane blik. 

Het zijn beide houtskooltekeningen van 50 x 60 cm waarbij meerdere lagen zijn aangebracht over gefixeerde eerdere lagen.

Bij de tekening van Herm heb ik de schouderpartij open gelaten. ik was dat ook van plan te doen bij de tekening van Marga. Haar houding echter en de vorm van jas en kraag deden mij echter kiezen voor een een duidelijker basis. De zwarte kleur van de kraag werkte mee op dit effect te bereiken.

Het feit dat ik nu pas deze werken op mijn website heb gezet heeft te maken met het moment waarop Herm en Marga de tekeningen als eerste zagen.

Ik hoop dat je ze kunt waarderen.

Hartelijke groet,

Bert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!