J. Bernlef (1937 – 2012)

2015 december – oilbar op papier – 70 x 50 cm.

 

Afgelopen maand maakte ik dit schilderij van de schrijver J. Bernlef. Wie mijn werk van de laatste jaren een beetje gevolgd heeft ziet dat ik regelmatig portretten teken en schilder van schrijvers en dichters. Allereerst omdat ik graag lees. Maar ook omdat schrijvers en dichters mij in staat stellen om, zonder dat ik hen persoonlijk ken, via hun werk nader kennis met hen te maken. Nu weet ik dat het werk van literatoren niet per sé autobiografisch is. Toch vorm ik mij, zoals anderen naar ik aanneem, tijdens het lezen van hun werk ongemerkt een beeld van de schrijver of dichter. Een beeld dat mij helpt bij het tekenen of schilderen van hun beeltenis.

Dit portret van J. Berlef (70 x 50 cm) heb ik gemaakt op papier met olieverf in de vorm van oilbars. Ik gebruik deze bars graag omdat het een soort tekenen met verf is
Omdat het echter olieverf betreft en door de manier van aanbrengen ook vaak in dikkere lagen, vraagt het maken van dit soort schilderijen wel wat extra tijd om te drogen voordat met een nieuwe laag kan worden doorgegaan.

Ik hoop dat je dit portret kunt waarderen.

Hartelijke groet,

Bert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *