A.L. Snijders

2016 januari – acryl op papier – 70 x 50 cm.

 

A.L. Snijders; mocht je zijn verhalen en boeken nog nooit gelezen hebben, dan heb je hem wellicht wel eens gezien en gehoord bij de Wereld Draait Door. Het door de schrijver zelf horen voordragen van zijn korte verhalen heeft bij mij de interesse in dit genre literatuur gewekt.
A.L. Snijders is een man met een opmerkelijk uiterlijk; met wenkbrauwen als watervallen voor zijn ogen. Met een onderkoelde stem kiest hij zorgvuldig en rustig, maar olijk en ad rem zijn woorden.
Om dit illustreren verwijs ik naar het volgende YouTube filmpje: 
http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/332676

A.L.Snijders, pseudoniem van Peter Müller, ontving enkele jaren geleden de Constantijn Huygensprijs. Ik schilderde afgelopen maanden dit portret door zijn mooie uiterlijk, maar zeker ook door de prachtige zeer korte verhalen die hij in het rustige buitengebied van Lochem schrijft.

Dit portret (70 x 50 cm) heb ik gemaakt op papier met acrylverf. Ik heb er met veel plezier aan gewerkt met op de achtergond de prettige stem waarmee hij iedere zondagochtend om 8:45 uur op NPO 4 één van zijn zeer korte verhalen voorleest. Wellicht iets voor wie tijdens ‘Vroege Vogels’ even van 1 naar 4 wil zappen.


http://www.radio4.nl/deochtendvan4/zkv

Hartelijke groet,

Bert

p.s. A.L.Snijders, pseudomiem voor Peter Müller, stierf op 7 juni 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *