Jan O.

2017, acryl op doek, 40 x 50, n.t.k.

 

170208 reactie van Jos Swiers: triptieken

 

Twee jaar geleden portretteerde ik Jeltje en vorig jaar kreeg ik de vraag om ook jaar man Jan te schilderen. Maar al te graag voldeed ik aan dat verzoek. Al eerder was Jan mij met zijn karakteristieke voorkomen, al opgevallen en stiekum hoopte ik om ook hem op papier of doek te mogen vastleggen. Het laatste halve jaar werd mij, tijdens het werken aan de portretten, pas duidelijk waarom.

Jan maakt in eerste instantie een serieuze, ernstige indruk, maar soms schemert er in zijn blik iets luchtigs door. Is hij verwonderd, geamuseerd, misschien zelfs schalks? Al deze aspecten heb ik proberen vast te leggen in twee schilderijen en een tekening. Wat ik zelf opmerkelijk vind, is dat naarmate zijn uitdrukking meer ontspannen en speels wordt, mijn stijl van werken ook expressiever is.

Ik heb met veel plezier eraan gewerkt. Ben benieuwd naar je mening.

Vriendelijke groet, Bert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *