Hein v.d. Sanden

2017 febr, potloodtekening, 38 x 45, n.t.k.

 

Onlangs trad Hein v.d. Sanden af als voorzitter van LingeErf, een woonvoorziening voor mensen met psychotische kwetsbaarheid in Tiel.

Bijna 10 jaar geleden was Hein een van de initiatiefnemers die op zoek waren naar een ideale toekomstige vorm van wonen voor hun kinderen. Een woonvorm waarin een grote mate van zelfstandigheid en vrijheid van bewoners gekoppeld zou zijn aan de juiste vorm van professionele begeleiding en zorg. Met dit ouderinitiatief hoopte men ook te bereiken op den duur met een gerust hart een stapje terug te kunnen doen.

Dat dit geen gemakkelijke opdracht was, blijkt uit het feit dat het bijna 10 jaar geduurd heeft voordat zich een geschikte gelegenheid voordeed om dit ideaal te realiseren. De fusie van woningcorporatie SVT en Kleurrijk Wonen bracht het geheel in een stroomversnelling. Een in aanbouw zijnd  appartementencomplex bleek uitermate geschikt om deels voor dit doel te worden ingezet.

Er is veel gebeurd de afgelopen tijd. In juli jl. konden de eerste 16 bewoners van LingeErf hun gloednieuwe appartementen betrekken. Het team van Buro Maks is gestart met de begeleiding en er is een medisch team samengesteld, bestaand uit een huisarts, psychiater en psycholoog. Meer dan de helft van de bewoners wordt inmiddels door hen begeleid. Zowel bewoners als ouders spreken hun grote tevredenheid uit over wat al bereikt is. Voor Hein v.d. Sanden was dit dan ook het moment om het stokje over te dragen aan de nieuwe voorzitter, Evert Roovers. Voor mij, vanaf mei 2015 als adviseur van het bestuur betrokken bij dit prachtige initiatief, was dit dan een mooie aanleiding om deze tekening van Hein te maken als persoonlijke dank voor zijn initiatief, volharding en vasthoudendheid.

Vriendelijke groet, Bert

Een reactie op “Hein v.d. Sanden

 1. Beste Bert,
  Wat een mooi verhaal.
  Zoiets moet verteld worden want het werkt bemoedigend
  Voor mensen die in deze tijd met een zoektocht bezig zijn
  Voor geschikte aangepaste opvang/ begeleiding voor hun kinderen.
  Ik ken Hein niet maar leer hem een beetje kennen uit jouw
  onderstaand portret. Ik zie een optimistisch, blijmoedig mens, die ergens voor gaat omdat hij niet snel gelooft dat iets niet kan. Ervoor gaan met een blij gemoed.
  Zijn open blik en zijn lach werkt op mij aanstekelijk; dat zal hij ook naar veel anderen hebben gedaan en zo blijft iets gaande en verslapt de aandacht niet.
  Stevig postuur en rechte schouders; die loop je niet omver.
  Zachte gelaatstrekken, menslievend.
  Hij is open, dus te overtuigen en voor iets beters maar dan moet je wel met iets komen.
  Dat verdient een portret.
  Mooi getroffen, denk ik zo

  Warme groeten,
  Veel plezier en voldoening met portretteren.
  Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error

Genoten? Laat het anderen weten.