3 thoughts on “Anouk

 1. Op 12 mei 2018 mocht ik aanwezig zijn bij de wereldpremière die het Tiels mannenkoor in de St. Maartenskerk in Tiel gaf van De Ballade van de drie kleinkinderen. Een waar feest. Het werd ook opgeluisterd door een tentoonstelling van artistiek en creatief werk van de (familie van de) koorleden. Zo had Bert de drie portretjes van zijn kleinkinderen netjes uitgestald op een tafeltje en daar de partituur van De Ballade aan toegevoegd. Niks mis mee.
  Maar wat gebeurt: bezoekers keren het portretje van Anouk steeds om, zodat zij niet meer op haar kop tentoongesteld staat. Bert krijgt het er knap druk mee. Hij moet steeds Anouk weer op d’r kop zetten en hij moet ook nog zingen. Het verbaast hem dat de kijkers het portretje bijna instinctief ‘rechtop’ zetten, omdat het blijkbaar alleen dan overeenstemt met de andere twee portretten.
  Ik stond er verder niet bij stil, tot ik opeens bedacht dat Bert er misschien goed aan zou hebben gedaan om de ‘fout’ van de bezoekers niet te herstellen. En dat hij dan zou wachten tot opeens het portretje wel weer omgekeerd stond. Kijk, dat zou nou eens verrassend en bovenal verbazingwekkend zijn geweest.

 2. Zo zijn er de:

  Ballade van de drie rovers
  Ballade van de drie jagers
  Ballade van de drie vaganten
  Ballade van de drie matrozen
  Ballade van de drie rivieren
  Ballade van de drie mieren
  Ballade van de drie monniken

  En nu dus ook een:

  Ballade van de drie kleinkinderen

  Er waren eens drie kinderen
  Hoe klein, hoe fijn, hoe flink
  Die gingen spelevaren
  Met opa op de brink

  Ze stoeiden met de spanen
  Hoe leuk, hoe fijn, hoe mooi
  Ze gingen kopje onder
  Het werd een flinke zooi

  Maar opa greep de kleuters
  Hoe goed, hoe snel, hoe koel
  Ze kregen op hun donder
  Het was een fraaie boel

  Voor straf moesten ze zitten
  Hoe stil, hoe recht, hoe net
  En zo ontstond, o wonder
  Voor elk een portret

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.