Jos Swiers

2017, pentekening op doek, 40 x 50 cm, n.t.k.

 

“De voortgang van en in het leven: bestaat die niet voor een groot deel uit aaneengeregen toevalligheden?” Dat schreef Jos onlangs in een brief.

Die zin is zeker ook van toepassing op ons contact en onze ontmoetingen. Ik maakte kennis met Jos toen hij interesse toonde in een studie van Anneke Brassinga die hij op mijn website zag. Daarna zijn we elkaar blijven volgen.

Jos is de laatste 20 jaar uitgever van marginaal drukwerk, onder de naam Althaea pers. Zijn werk volg ik sindsdien via nieuwsbrieven die verschijnen wanneer er nieuwe uitgaven verschijnen. Om een indruk te krijgen verwijs ik graag naar de website: http://www.althaeapers.nl
Op zijn beurt volgt Jos mijn creatieve bezigheden. Ik ontvang van Jos uiteenlopende en verrassende reacties op mijn website wanneer ik daar een nieuw schilderij of nieuwe tekening op plaats. 

De meest verrassende reactie betrof die op de 3 kleine portretjes van onze kleindochters, ‘De Ballade op de Drie Kleinkinderen’, eerder dit jaar. Maar daar bleef het niet bij. Begin deze week ontvingen we een uitgave van de Althaea Pers naar aanleiding daarvan. Jos heeft daarin samen met zijn vrienden Johan Breuker en Frank Meijer een kleurrijke en muzikale uitgave van deze ballade samengesteld. Op de website van Althaea Pers vindt u deze uitgave opgenomen in Nieuwsbrief 42.

Als dank voor de originele en opmerkelijke invallen van Jos heb ik met veel plezier dit portret van hem gemaakt. Ik hoop dat het je aanzet om op mijn website onder mijn schilderijen en tekeningen vanaf voorjaar 2016 de reacties van Jos nog eens na te lezen. Veel plezier en vriendelijke groet,

Bert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *