One thought on “Nise

  1. Spreekt iets voor zichzelf dan is het meestal oppassen geblazen. De aangever loopt namelijk het gevaar dat de lezer of toehoorder gaat denken: Wat nou voor zichzelf spreken? Weet de brenger van deze boodschap het soms zelf niet; wil hij geen discussie over het onderwerp of blijft hij liever eventjes buiten schot? De meest intrigerende variant is dat die aangever vindt dat hij gelijk heeft, immers het beeld spreekt voor zich en of je dus maar even verder je mond zou willen houden.

    Daar sta je dan, kijkend naar deze nieuwe schildering van Bert Megens. Zijn toelichting erop sluit hij af met de melding dat hij denkt dat het beeld voor zichzelf spreekt. Gezien het begin van dit betoogje had Bert de schildering dus gevoeglijk achterwege kunnen laten. Hij had kunnen volstaan met de verwijzing naar de film waarin dit beeld voorkomt: ‘Ga kijken mensen, daar kun je iets zien dat voor zichzelf spreekt’. Blijkbaar vond hij het nodig het spreken toch ook maar even zelf ter hand te nemen.
    En zo zitten we nu met dit voorzichzelfsprekend beeld. En wat heeft het ons te zeggen?

    Dat het van Bert is.
    Dat spreekt voor zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.