Geertje Langan – Hol

2018, pasteltekening, 36 x 42 cm, n.t.k.

 

Of ik voor haar een schilderij of tekening wilde maken van haar dochter Geertje, die erg ziek was. Dat vroeg mijn tante mij niet lang geleden. Het portret dat ik van Paddy, Geertjes eind 2016 overleden man, had geschilderd, had haar op dit idee gebracht. Nadat ik geschikte foto’s in haar archief had uitgezocht, ben ik meteen aan de slag gegaan. Tot mijn eigen verbazing kon ik niet anders dan met enorme haast en intensiteit aan de tekening werken. Toen ik niet lang daarna tijdens het inlijsten van de tekening hoorde dat Geertje overleden was, werd me duidelijk wat me onbewust had opgejaagd. Ik voel me vereerd dat mijn pasteltekening tijdens de uitvaart op haar kist stond.

Geertje is haar hele werkzame leven actief geweest in het voortgezet speciaal onderwijs. Jonge mensen die behoefte hebben aan extra begeleiding, hadden haar speciale aandacht. Daarin lag ook haar grote kracht als docent en begeleider. Doorzettingsvermogen, volharding en optimisme waren bijzondere kwaliteiten van haar. Die behield zij ook tijdens haar gehele ziekteproces. Zo blijven wij haar herinneren als een sterke, lieve vrouw.

Vriendelijke groet,
Bert Megens

Een reactie op “Geertje Langan – Hol

  1. Kwatrijn voor Bert en Geertje

    Kijk niet mij aan, maar luister
    naar van hoe opzij
    de wereld binnendringt, en fluister
    dan de woorden voor het schilderen door mij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *