One thought on “Marij Adriaens

  1. De gouden eeuw in revisie

    Het haalde een paar jaar terug de wereldpers. Niet alleen omdat het om Rembrandt ging, maar zeker ook door het bedrag dat voor de beide schilderijen betaald moest worden. En natuurlijk door het politieke en onmiskenbaar nationalistische gekrakeel over wat nou van wie was, wie nou wat mocht kopen en wie nou wat op welk moment aan zijn dankbaar volk ten toon zou mogen stellen. Gelukkig en tot ieders opluchting kregen de kemphanen het voor elkaar om gebruik te maken van het hier ten lande zo gangbare poldermodel. Met als uitkomst dat alles eerlijk zou worden verdeeld en tegelijk gedeeld. Een soort van notarieel partnership of iets dergelijks. Eerst nog even hier en daar wat restaureren en daar zijn ze dan: het onafscheidelijke, maar toch te onderscheiden echtpaar Marten en Oopjen. Weer vereend zullen ze de komende jaren nu weer eens hier en dan weer daar den volke vertoond worden. Zo doet je dat met echtparen. Dus waarom niet met Gerard en Marij? Naast elkaar met die twee dus. In dit geval kan het met twee muisklikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.