Marij Adriaens

2018 febr., acryl op doek, 50 x 70 cm, n.t.k.

http://www.marijadriaens.wordpress.com/

 

Afgelopen november schilderde ik op verzoek van zijn vrouw Marij, het portret van mijn oude schoolvriend Gerard. Niet veel later vroeg Gerard op zijn beurt of ik ook een portret van Marij wilde maken. Ook Marij ken ik vanaf de middelbareschooltijd. Zij en Gerard waren toen al een stelletje.
Kenmerkend voor Marij is haar grote betrokkenheid bij kinderen. Dat kwam zowel tijdens haar studie als privé tot uiting toen zij en Gerard besloten één kind te adopteren en drie pleegkinderen in huis te nemen. Hierna kregen ze zelf nog drie kinderen.  Ook beroepsmatig stonden kinderen altijd centraal. In haar lichte en kleurrijke werkkamer kunnen ze in een vriendelijke sfeer bij Marij terecht voor individuele begeleiding.

Ik heb bij het portret van Marij een uitsnede genomen van een foto waarop zij naar haar zoon Jeroen kijkt. Opgewekt en trots, met open blik, enthousiast en positief. Zo ken ik haar al vanaf onze kennismaking vele jaren geleden. Ik heb met heel veel plezier aan dit schilderij gewerkt.

Vriendelijke groet,
Bert Megens

Een reactie op “Marij Adriaens

  1. De gouden eeuw in revisie

    Het haalde een paar jaar terug de wereldpers. Niet alleen omdat het om Rembrandt ging, maar zeker ook door het bedrag dat voor de beide schilderijen betaald moest worden. En natuurlijk door het politieke en onmiskenbaar nationalistische gekrakeel over wat nou van wie was, wie nou wat mocht kopen en wie nou wat op welk moment aan zijn dankbaar volk ten toon zou mogen stellen. Gelukkig en tot ieders opluchting kregen de kemphanen het voor elkaar om gebruik te maken van het hier ten lande zo gangbare poldermodel. Met als uitkomst dat alles eerlijk zou worden verdeeld en tegelijk gedeeld. Een soort van notarieel partnership of iets dergelijks. Eerst nog even hier en daar wat restaureren en daar zijn ze dan: het onafscheidelijke, maar toch te onderscheiden echtpaar Marten en Oopjen. Weer vereend zullen ze de komende jaren nu weer eens hier en dan weer daar den volke vertoond worden. Zo doet je dat met echtparen. Dus waarom niet met Gerard en Marij? Naast elkaar met die twee dus. In dit geval kan het met twee muisklikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *