One thought on “A.L. Snijders

  1. Het moment
    Achter de naam A.L. Snijders gaat een andere naam schuil. Een pseudoniem, een verhulling van de werkelijkheid. De schrijver is niet wat hij is, of liever, wat hij naar de buitenwereld toe wil zijn of pretendeert te zijn. Hij geeft daarmee op zijn eigen wijze uitdrukking aan een bekende discussie onder neerlandici of een tekst nu vanuit zijn eigen vorm of vanuit de vent, de auteur, bekeken en beoordeeld dient te worden. In dat laatste geval spelen bij de interpretatie allerlei biografische gegevens van de schrijver een rol. Maar als er nu één schrijver is die er niet omheen draait dat veel van de gegevens uit zijn zeer korte verhalen (ZKV) uit zijn eigen beleefde wereld komen, dan is het A.L. Snijders wel. En dan toch: een pseudoniem. Terwijl tegelijkertijd zijn kracht in de vorm ligt met die karakteristieke korte verhalen. Hij krijgt daarmee iets ongrijpbaars. En dat is het fraaie aan deze pasteltekening. Geen kort verhaal, zeer zeker niet. Een lang, heel lang verhaal is hier getekend. Een bijna levenslang verhaal. Opgebouwd uit honderden korte momenten. Elk detail op de tekening is zo’n moment. Alle korte verhalen samengebald in één monument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.