Wie ben ik

Op deze site laat ik tekeningen en schilderijen zien die ik maakte. Maar eerst iets meer over mijzelf. Mijn naam is Bert Megens en vanaf mijn vroegste schooljaren krabbelde ik met potlood en pen in mijn agenda’s en in de kantlijnen van mijn boeken en schriften. Zelf beschouwde ik het als een vorm van concentratie of soms ook wel als uiting van verveling. Door te tekenen kon ik wat er in de lessen gezegd werd beter onthouden. Het kwam niet in mij op om het als een interesse of hobby te zien, laat staan als mogelijke richting om mij verder in te bekwamen.

Toen later uit een beroepsinteresse-test het advies kwam om kunstenaar of boekhouder te worden had ik dat niet verwacht. Ik keerde mij echter niet tegen de voorkeur van mijn ouders. In mijn c.v. kun je lezen hoe het verder gegaan is. Maar mijn interesse in tekenen en schilderen bleef bestaan.

Zoals bij veel vaardigheden is veel oefenen, het ‘maken van meters’, van belang bij verdere ontwikkeling ervan. Toch is voor mij persoonlijk ook het werken in groepsverband van grote waarde geweest. De stimulans en feedback van anderen, maar ook de noodzaak expliciet stil te staan waarom je zaken aanpakt zoals jij dat doet, hebben mij wel verder geholpen.

Vroeger werkte ik alleen in zwart-wit en bij voorkeur met potlood. Anderen hebben mij ertoe gebracht om in kleur te gaan werken en me daar verder in te bekwamen. Ook de aanmoediging om op groter formaat te werken had effect. Ik leerde erdoor om niet alleen mijn vingers en pols te gebruiken. Het schilderen vanuit de hele arm of zelfs je hele lichaam komt het werk ten goede, ontdekte ik.

Wel werd mij na een uitstap naar abstracte werken steeds meer duidelijk dat mijn grootste voorkeur ligt bij het maken van portretten. Door gebrek aan tijd en het niet beschikbaar hebben van levende modellen werkte ik tot nu toe voornamelijk vanaf foto’s.

Ik wil in de toekomst me ook gaan toeleggen op het schilderen naar model. Voor mij een totaal nieuwe uitdaging en nieuw avontuur. Via deze website zal ik laten weten wat mijn ervaringen daarmee zijn.

Rest me tot slot je te bedanken voor het bezoeken van mijn site. Uiteraard ben ik erg geinteresseerd van je te horen wat je ervan vindt.

Alle goeds en vriendelijke groet,

Bert Megens

e: bert.megens@gmail.com

m: 06-20657147